skip to Main Content

судии

3

Дескоска: Намерното застарување на предметите е основ за разрешување на судиите

Намерното застарување на предметите е основ за разрешување на судиите, ова е посочено во денешното писмо упатено до претседателите на судовите и претседателот на Судскиот...

3

Писмо од Дескоска за нестручното и несовесното вршење на судиската функција

Актуелната министерката за правда, Рената Дескоска, испрати циркуларно писмо до сите претседатели на судовите и до претседателот на Судскиот совет на Република Македонија во кое...

4

Дескоска им порача на новите судии и обвинители да бидат независни и потчинети само на законите

Во Врховниот суд на Република Северна Македонија се одржа Свечената церемонија по повод доделувањето на уверенијата на VI генерација завршени кандидати за судии и јавни...

6

Законот за Академијата за судии и јавни обвинители ќе обезбеди избор на судии и јавни обвинители со интегритет

Министерството за правда чувствува должност да одговори на искажаните невистини од страна на пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Зоран Илијоски во однос на Предлог- законот за Академијата...

5

Зголемување на платите на судиите и судските службеници

Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев, придружуван од министерката за правда Рената Дескоска и министерот за финансии Драган Тевдовски, денеска се сретна со...

5

Дескоска: Предизвик e да се воспостави систем во кој нема затскривање на судии коишто не работат во согласност со закон

„Расправа за предлог-измените во Законот за судовите и Законот за Судкиот совет“ беше темата на денешната конференција на која учествуваше министерката за правда проф. д-р...

Back To Top