skip to Main Content

сонк

4

Владата и СОНК постигнаа договор, наставата и работата во градинките продолжува од среда

Вчера Владата и СОНК постигнаа согласност за зголемување на платите во основното и средното образование и во детската заштита. Договорот вклучува согласност за почеток на...

2

Учениците треба да се вратат во училиштата: Владата го повика СОНК да го прифати предлогот за покачувањето на платите од 10%

На денешната 40-та седница Владата на Република Северна Македонија ја разгледа и усвои Информацијата за состојбите во основните и средните училишта предизвикана од штрајкот на...

4

МОН: Одбиената понуда за покачување од 2500 денари е обид за загрозување на интересите на децата, родителите и општеството

Образованието на младите е најважно и обезбедувањето на континуитет и квалитет на воспитно - образовниот процес секогаш треба да биде највисок приоритет при делувањето и...

2

Владата и СОНК продолжуваат со дијалогот за решение за зголемување на платите

Во текот на претстојниот викенд Владата и претседателството на СОНК, придружено со претставници на дел од регионалните одбори на синдикатот остануваат во комуникација за да...

3

Договорен континуиран дијалог до постигнување заеднички договор помеѓу Владата и СОНК

Денеска премиерот Димитар Ковачевски, заменик-претседателот во Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции Фатмир Битиќи, министерот за образование и наука Јетон...

Back To Top