skip to Main Content

седница

2

Собранието ќе одржи 43-та седница на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците

Собранието на Р.С.Македонија денеска ќе ја одржи 43-та седница на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците. На дневен ред се Предлог на одлука...

1

Северна Македонија ќе аплицира за користење на Макро-финансиска поддршка на ЕУ

На 39-та седница на Владата на Република Северна Македонија, којашто се одржа преку видеоконференциска врска, Владата ја разгледа и усвои Информацијата за потребата од користење...

3

За прв пат не е донесена ниту една одлука: Уставен суд алармира за побрз избор на судии

Денеска Уставниот суд ја одржа дванаесеттата седница за 2022 година на која присуствуваа сите петмина судии. На дневен ред беа ставени три иницијативи и едно...

6

Владата го утврди предлог-законот за финансиската инспекција во јавниот сектор

Владата на денешната седница го утврди текстот на предлог-законот за финансиската инспекција во јавниот сектор. На предлог на Министерството за финансии целта на овој закон...

2

Донесен Годишниот план на Владата за набавки во областа на одбраната и безбедноста

Владата на денешната 36 седница, на предлог на Министерството за одбрана, ја усвои Информацијата и го донесе Годишниот план на Владата на Република Северна Македонија...

14

Владата одлучи платите на негувател/помошно-стручен работник-приправник да се усогласат со минималната плата

Денеска Владата ги утврди измените и дополнувањата на Законот за заштита на децата. Со тоа се врши усогласување со Законот за минимална плата за да...

Back To Top