skip to Main Content

пресуда

5

Врховен го отфрли барањето на Груевски за преиспитување на пресудата за „Насилство во Општина Центар“

Врховниот суд на РСМ до Основниот кривичен суд Скопје достави решение со Квп2 48/2022 со кое советот на Врховниот суд постапувајќи по барање на осудениот...

5

Обжалена пресудата за тешката сообраќајка кај Сити Мол

Незадоволен од висината на изречената кривична санкција, надлежниот јавен обвинител од Основното јавно обвинителство Скопје, денеска вложи жалба против првостепената пресуда на Основниот кривичен суд...

7

Платформа за родова еднаквост: Пресудата за „Јавна соба“ е недоволна, несоодветна и нецелосна

Граѓанските организации членки на Платформата за родова еднаквост искажуваат длабоко незадоволство од разрешницата на случајот „Јавна соба“ во првостепената постапка. Со ваквата одлука, судот праќа...

4

Државата „падна“ пред Европскиот суд, постапувала спротивно на забраната за нечовечки и нехуман третман

Хелсиншкиот комитет за човекови права, во 2015 година, во име на малолетното лице Л.Р., лице со повеќекратна попреченост, поднесе апликација до Европскиот суд за човекови...

Back To Top