skip to Main Content

плата

10

Премиерот Спасовски и министрите кои беа избрани за пратеници ќе ја земаат единствено платата за нивниот ангажман во Владата

Во врска со забелешката на Државната комисија за спречување на корупцијата и конфликтот на интереси (ДКСК), дека членови на Владата кои се избрани за пратеници...

3

Работниците кои се ослободени од работни обврски имаат право на целосна плата

Здравствената кризна состојба предизвикана од коронавирусот се претвори и во работничка криза, а најзасегнатите групи се хронично болните, родителите на деца до 10 годишна возраст...

5

Пет отсто повисоки плати во образованието, здравството и градинките (видео)

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, министерот за финансии, Драган Тевдовски, министерот за здравство, Венко Филипче и министерот за образование и наука, Арбер...

Back To Top