skip to Main Content

медицински сестри

2

Се подготвува Закон за сестринска дејност, најави министерот Сали

Денеска министерот за здравство Беким Сали и заменик министерот за здравство Владимир Рендевски заедно со претставници на Националната асоцијација на медицински сестри, техничари и обвинувачи во Република...

4

Измени на Законот за здравствена заштита за преземање во јавното здравство

Министерството за здравство информира дека подготвени се измени на Законот за здравствена заштита за преземање во јавното здравство на медицински сестри кои претходно работеле во...

Back To Top