skip to Main Content

избори

4

Одземена документација од три фирми кои основале портали за наводно предизборно рекламирање

Надлежен обвинител од Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција издаде Наредба за проверка на фирми што во предизборниот период наменски отвориле...

2

ЈО: Итно и со приоритет се постапува по индиции за извршени кривични дела поврзани со изборите

Привремената Комисија за следење на евентуални нерегуларности поврзани со извршување на кривични дела од Глава шеснаесет – Кривични дела против изборите и гласањето од Кривичниот...

2

Бесплатна телефонска линија во канцеларијата на Народниот правобранител на денот на изборите

Во канцеларијата на Народниoт правобранител на денот на предвремените парламентарни избори во периодот од 7:00 до 21:00 часот ќе функционира беслатната телефонска линија: 0800-54321, на...

2

Хелсиншки комитет: Пријавете евентуални прекршувања на избирачко право

Со оглед дека веќе започна гласањето во рамки на предвремените избори за пратеници во Собранието на Република Северна Македонија, Хелсиншкиот комитет за човекови права ги...

2

Формирана е привремена Комисија за следење на евентуални изборни нерегуларности

Јавниот обвинител на Република Северна Македонија донесе Одлука за формирање привремена Комисија за следење на евентуални нерегуларности поврзани со извршување на кривични дела од Глава...

4

ДИК може да определи простор кој ги исполнува условите за спроведување на гласањето

На 71-вата владина седница, Владата донесе измени и дополнувања на Уредбата со законска сила за прашања поврзани со изборите за пратеници во Собранието на Република...

7

Донесена е Уредба со законска сила за прашања поврзани со изборите за пратеници во Собранието

Владата на Република Северна Македонија, на 68-мата седница одржана вчера, ја донесе Уредбата со законска сила за прашања поврзани со изборите за пратеници во Собранието...

6

Владата донесе Уредба со законска сила за прекин на сите дејствија за спроведување на изборите

Владата на Република Северна Македонија на денешната 25 седница донесе Уредба со законска сила за прекин на сите дејствија за спроведување на изборите и за...

2

Ажурирање на гласачкиот список за да се овозможи сите да гласаат, но и да не гласа некој повеќе пати во туѓо име

Министерката за правда проф. д-р Рената Дескоска вчера се обрати на  конференцијата „Правна заштита на избирачките права“, која се одржа денеска во организација на Институтот за...

Back To Top