skip to Main Content

закон

4

Се подготвува Закон за сестринска дејност, најави министерот Сали

Денеска министерот за здравство Беким Сали и заменик министерот за здравство Владимир Рендевски заедно со претставници на Националната асоцијација на медицински сестри, техничари и обвинувачи во Република...

2

Нема селективна борба против корупцијата, сите се еднакви пред законот, вели Спасовски

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски на социјалните мрежи напиша дека нема селективна борба против корупцијата, сите се еднакви пред законот. „Не штитиме никого, ниту...

2

Владата го усвои Предлог-законот за Јавното обвинителство

Судбината на Специјалното јавно обвинителство повеќе не е неизвесна. Денеска, Владата го усвои Законот за Јавното обвинителство во кој е регулиран статусот, автономијата и надлежностите на СЈО, соопшти...

6

Покана за учество на презентацијата за измените на Царинскиот закон

Царинската управа на Република Македонија ги поканува економските оператори да присуствуваат на презентацијата за измените на Царинскиот закон, што ќе се одржи  на 23.08.2018 г....

2

Усвоени измените во Законот за стечајни работници

Владата го донесе Предлог законот за изменување и дополнување на Законот за стечајните работници, односно за материјално обезбедување на невработените лица, поради приватизацијата на претпријатијата...

Back To Top