skip to Main Content

врховен суд

5

Врховен го отфрли барањето на Груевски за преиспитување на пресудата за „Насилство во Општина Центар“

Врховниот суд на РСМ до Основниот кривичен суд Скопје достави решение со Квп2 48/2022 со кое советот на Врховниот суд постапувајќи по барање на осудениот...

4

Адеми: Приближување кон европските стандарди за заштитата на правата на граѓаните и независноста на судството

Претседателката на Врховниот суд на Македонија, Беса Адеми, по повод Денот на македонското правосудство, за МИА истакна дека транспарентноста, отвореното судство и примената на стандардите и...

4

Прифатен предлогот за подобрување на статусот на судиите

Претседателот на Врховниот суд, Јово Вангеловски и претседателите на сите судови во Република Македонија го прифатиле предлогот за спогодба за комплексно подобрување на статусот на...

3

СЈО не може да поднесува обвиненија по истекот на рокот од 18 месеци

Специјалното јавно обвинителство (СЈО) не е овластен тужител за преземање на јавнообвинителски работи на предистражни и истражни дејствија, предвидени со Законот за кривичната постапка, соопшти...

Back To Top