skip to Main Content

Влада

4

Владата и СОНК постигнаа договор, наставата и работата во градинките продолжува од среда

Вчера Владата и СОНК постигнаа согласност за зголемување на платите во основното и средното образование и во детската заштита. Договорот вклучува согласност за почеток на...

4

Започна социјалниот дијалог на ССМ и Владата за покачување на платите од 2.806 денари за сите во јавниот сектор

Денеска во Владата на Република Северна Македонија се одржа првиот состанок на работната група за креирање на нов општ колективен договор во јавниот сектор, како...

1

Владата ги укина сертификатите или потврди за имунизација или прележаност од КОВИД-19 при влез во земјата

На вчерашната седница, Владата на Република Северна Македонија донесе одлука да ги прифати препораките на Комисијата за заразни болести и предлогот на Главниот координативен штаб,...

2

Учениците треба да се вратат во училиштата: Владата го повика СОНК да го прифати предлогот за покачувањето на платите од 10%

На денешната 40-та седница Владата на Република Северна Македонија ја разгледа и усвои Информацијата за состојбите во основните и средните училишта предизвикана од штрајкот на...

1

Северна Македонија ќе аплицира за користење на Макро-финансиска поддршка на ЕУ

На 39-та седница на Владата на Република Северна Македонија, којашто се одржа преку видеоконференциска врска, Владата ја разгледа и усвои Информацијата за потребата од користење...

2

Владата и СОНК продолжуваат со дијалогот за решение за зголемување на платите

Во текот на претстојниот викенд Владата и претседателството на СОНК, придружено со претставници на дел од регионалните одбори на синдикатот остануваат во комуникација за да...

6

Владата го утврди предлог-законот за финансиската инспекција во јавниот сектор

Владата на денешната седница го утврди текстот на предлог-законот за финансиската инспекција во јавниот сектор. На предлог на Министерството за финансии целта на овој закон...

2

Влада: Укината обврската за носење маски во затворени простори

На 37-та седница Владата на Република Северна Македонија ги прифати препораките на Комисијата за заразни болести (КЗБ) утврдени од страна на Главниот координативен кризен штаб...

Back To Top