skip to Main Content

Јавна расправа на тема „Економските и здравствените придобивки од легализација на канабисот во Република Македонија“

    5
Јавна расправа на тема „Економските и здравствените придобивки од легализација на канабисот во Република Македонија“

Во Собранието денеска седница ќе одржи и Комисијата за економски прашња, на чиј дневен ред е јавна расправа на тема „Економските и здравствените придобивки од легализација на канабисот во Република Македонија“.

Во прилог листа на говорници на денешната јавна расправа во Собранието на Република Македонија:

1. м-р Јанаки Митровски, адвокат, основач на БИЛКА
2. Џон Илија Апелгрен, џез музичар, основач на БИЛКА
3. Проф. д-р Аспазија Софијанова, специјалист педијатар
4. Виш научен соработник доктор Нико Беќаровски, специјалист токсиколог
5. Борче Мирчевски, инспектор за дрога при Одделот за недозволена трговија и шверц при МВР
6. Владимир Несторовски, помошник началник при Одделот за недозволена трговија и шверц при МВР
7. Гоце Георгиевски, советник во Министерството за земјоделство
8. Давор Ангеловски, преставник од граѓанскиот сектор.
9. Доктор Емилија Котевска, преставник од бизнис сектор
11. Проф. д-р Силвана Манасиевска-Симиќ, Професор на Земјоделски факултет при УКИМ
12. Филип Аврамчев, ЛДП
13. Група Пратеници од Собрание на РМ

5

ТАГОВИ: билка економија канабис легализација

Back To Top