skip to Main Content

Четириесет вработени на МВР со фалсификувани дипломи (видео)

    6
Четириесет вработени на МВР со фалсификувани дипломи (видео)

Во Министерството за внатрешни работи биле откриени 40 вработени кои имале фалсификувани дипломи од факултети, откри министерот Оливер Спасовски во неговото гостување во емисијата „Клик-Плус“ на ТВ 21.

– Од 2015 година имаме откриени и потврдени преку 40 лица вработени во МВР со фалсификувани дипломи. Овие лице стигнале и до значајна функција во МВР, но по откривањето добија отказни решенија и кривични пријави. А кривични пријави беа поднесени и до факултетите кои ги издале тие дипломи. Ќе одговара секој кој што не се придржувал до законите–говори Спасовски.

6

ТАГОВИ: дипломи МВР

Back To Top