skip to Main Content

Судот му изрече осум години казна затвор на Владимир Талески

    11
Судот му изрече осум години казна затвор на Владимир Талески

Единаесет лица обвинети во предметот со кодно име „Транспортер“ се осудени на затворски казни, а десет од обвинетите заработија условни казни.

Највисока казна од 8 години затвор доби поранешниот градоначалник на Битола, Владимир Талески. На затвор од 6 години и 6 месеци е осуден вработениот во општината Слободан Бончановски.

Обвинетите директори на битолските средни и основни училишта се осудени на условни затворски казни. Управителите на превозните компании од Битола, судот ги осуди на затворски казни од 2 год и 2 месеци до 3 год и 3 месеци.

Предметот „Транспортер“, се однесуваше на злоупотреба на службената положба, во овој предмет беа обвинети 20-тина лица.

Меѓу нив е и поранешниот битолски градоначалник Владимир Талески, се  товареа за злоупотреба на службената положба во врска со организирањето превоз на ученици во Битола, со што е направена проневера на околу 360.000 евра.

11

ТАГОВИ: казна затвор Кацарска судење талевски Транспортер

Back To Top