skip to Main Content

Со искази на вештаци од Судска медицина ќе продолжи „Монструм“

    1
Со искази на вештаци од Судска медицина ќе продолжи „Монструм“
Ново рочиште за петкратното убиство кај Смилковско Езеро кое се случи на 12 април 2012 година, ќе биде продолжи денеска во Кривичниот суд каде вкрстено ќе бидат испрашувани лекари од Судска медицина и балистичари.
Семејствата на убиените момчиња и рибарот најавија дека нема да присуствуваат на денешното рочиште, зошто тоа е многу болно за нив и не ќе може да ги следат исказите.
На претходно рочиште сведочеа вешти лица од МВР, кои вршеле анализи и испитувања на предметен материјал.
Случајот „Монструм“ во февруари годинава почна од почеток и се уште се наоѓа во доказна постапка.
За петкратното убиство кај Смилковско езеро на 12 април 2012 година, кога беа убиени момчињата Кире Тричковски, Филип Славковски, Цветанчо Ацковски, Александар Наќевски и рибарот Борче Стефановски, на доживотен затвор беа осудени Алил Демири, Африм и Агим Исмаиловиќ, Езим и Хаки Азири и Сами Љута. Врховниот суд во декември лани ги укина пресудите и случајот го презеде СЈО.
1

ТАГОВИ: „Монструм“ искази

Back To Top