skip to Main Content

Се подготвува Закон за сестринска дејност, најави министерот Сали

    4
Се подготвува Закон за сестринска дејност, најави министерот Сали

Денеска министерот за здравство Беким Сали и заменик министерот за здравство Владимир Рендевски заедно со претставници на Националната асоцијација на медицински сестри, техничари и обвинувачи во Република Северна Македонија остварија средба.

На состанокот се разговараше за клучните прашања од областа на медицинската сестра, а еден од приоритетите е изготвувањето на Законот за медицински сестри, со кој би се решиле многуте проблеми кои се акумули. Воедно, изразувам благодарност до сите медицински сестри за успешно справување со кризата со COVID-19, вели министерот Сали.

„Заедно со заменик министерот, д-р Владимир Рендевски одржавме работна средба со претставници од Националното здружение на медицински сестри, техничари и акушерки на Република С.Македонија. На средбата разговаравме за суштинските прашања од областа на сестринството, а еден од приоритетите е изработка на Закон за сестринска дејност со кој би се уредиле бројните проблеми кои се наталожени во изминатите години. Воедно, изразивме огромна благодарност до сите медицински сестри за успешното справување со Ковид кризата,“ објави министерот Сали на својот Фејсбук профил.

Фото: Фејсбук

4

ТАГОВИ: беким сали закон медицински сестри

Back To Top