skip to Main Content

Мобилна апликација за пријавување насилство „Биди безбедна“

    4
Мобилна апликација за пријавување насилство „Биди безбедна“

Мобилната апликација за пријавување на насилство „Биди безбедна“, овозможува жртвата на брз и едноставен начин да превенира насилство и преку институциите вклучени во превенција и заштита од насилство, да се заштити од насилникот.

Апликација „Биди безбедна” нуди многу можности, вклучувајќи ја и опцијата корисниците да си изберат броеви за поддршка од својот именик, член од семејството, личност од орган, институција, невладина организација или било која друга личност на која и веруваат.

Исто така апликацијата има едукативни и информативни содржини, вклучувајќи информации за правата на жртвите, практични совети за заштита, лични сведоштва на жртвите, како и целиот протокол за меѓусебна соработка на надлежните институции и здруженија за заштита и спречување од семејно насилство.

Преку следните линкови може да ја спуштите апликацијата на секој паметен телефон.
Хуавеј: https://appgallery.cloud.huawei.com/…/C103316455locale
Андроид: https://play.google.com/store/apps/details
Apple: https://apps.apple.com/…/%D0%B1%D0%B8…/id1536775532

4

ТАГОВИ: апликација насилство

Back To Top