skip to Main Content

судење

13

Вешто лице-психијатар сведочеше за психичката состојба на Емил Јакимовски

На второто судење против Емил Јакимовски, кое се одржа денеска во основниот кривичен суд во Скопје, сведочеше вешто лице-психијатар, а јавноста беше исклучена од судењето,...

4

После девет месеци одобрен обвинителниот акт за организаторите на „27 април“

Основниот крививичен суд ја информира јавноста дека советот за оценка на обвинителен акт надлежен да постапува по обвинителниот акт КО бр 21/19 поврзан со настаните...

9

Фетаи: Место Милошоски да спрема одбрана, тој дели правни совети

Непосредно пред судењето на предметот „Монструм“, поранешната специјална обвинителка Фатиме Фетаи, пред Основниот кривичен суд во Скопје, даде изјава за медиумите, во која го предупреди...

6

Застаре предметот „Траекторија“, трошоците ќе се наплатат од буџетот на државата

Адвокатот на Груевски кој му беше поставен по службена должност иницираше, а судијата Горан Бошевски денеска констатираше дека на експремиерот Никола Груевски, повеќе не може...

Back To Top