skip to Main Content

собрание

5

Законодавно-правната и Комисијата за политички систем ќе заседаваат во Собрание

Во Собранието денеска ќе заседаваат Законодавно-правната и Комисијата за политички систем и и односи меѓу заедниците. Комисијата за политички систем ќе ги разгледа Предлог-законот за...

4

Пратениците ќе распрваат по Предлог законот за прекинување на бременоста

Собранието на Република Северна Македонија денеска треба да ја одржи 91. седница. На дневен ред на седницата се Предлог законот за ратификација на Конвенцијата на...

6

Расправа за интерпелацијата на Спасовски и закони од судството на дневен ред во Собрание

Во Собранието на Република Северна Македонија закажана е 88. седница на Парламентот, со расправа за Дополнетиот предлог закон за изменување и дополнување на Законот за...

2

Собраниска расправа за имунитетот на Вељаноски

Собраниската Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања денеска ќе го разгледа барањето за одобрување притвор на пратеникот Трајко Вељаноски, поднесено од Одделението за организиран криминал...

4

Седници на три собраниски комисии

Во Собранието на Република Македонија денеска седници ќе одржат комисиите за надворешна политика, за политички систем и односи меѓу заедниците и Законодавно-правната комисија. Членовите на...

Back To Top