skip to Main Content

плати

16

Педесет отсто намалени плати за мајки на деца до десетгодишна возраст

Речиси третина од вкупните пријави поднесени до Државниот инспекторат за труд (ДИТ) се поврзани со прекршување на оваа владина мерка, наведуваат од Хелсиншкиот комитет за човекови...

20

Уставен ја поништи Уредбата: Oбвинителите, судиите и именуваните лица остануваат на цела плата

Уставниот суд вчера ја поништи одлуката на Владата, според која обвинителите, судиите, пратениците, како и другите избрани и именувани функционери требаше да земаат плата од...

2

Судиите и обвинителите нема да одат на минималец, Уставен ја замрзна уредбата

Уставниот суд на Република Северна Македонија, по вчерашната одржана седница ја известува јавноста дека одлучи да поведе постапка за оценување на уставноста на Уредбата со која...

2

Влада: Во рамки на законскиот рок ќе се исплатат платите повисоки за пет проценти во јавниот сектор

Септемвриската плата со ветеното покачување од пет проценти ќе се исплати во законски предвидениот рок. Зголемена плата за 5 проценти ќе добијат здравствените, социјалните, просветните...

6

Порамнување на платите во културата по завршување на изборите

Министерството за култура соопшти дека направило анализа на потребните средства за порамнување на платите на вработените во установите од областа на културата по дејности, во...

5

Тевдовски: Две последователни години имаме највисок раст на платите

Две последователни години растот на просечната нето плата е најголем во последните девет години, рече министерот за финансии Драган Тевдовски на трибината „Фер општество-шанса за...

5

Зголемување на платите на судиите и судските службеници

Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев, придружуван од министерката за правда Рената Дескоска и министерот за финансии Драган Тевдовски, денеска се сретна со...

Back To Top