skip to Main Content

одлуки

9

Од петок, 26 јуни, се отвораат сите копнени гранични премини, а од 1 јули и аеродромите

Врз основа на препораките на Комисијата за заразни болести, Владата на Република Северна Македонија на денешната 72-ра седница донесе одлука од петок, 26 јуни 2020...

8

Влада: Од утре отпочнуваат со работа угостителските објекти, хронично болните остануваат дома

Владата на Република Северна Македонија на вчерашната 57-ма седница донесе одлука со која од утре, 27 мај, целосно престанува важењето на Одлуката за забрана и...

3

Нови владини одлуки: Забрана за движење за време на викенд

Владата на Република Северна Македонија на својата 28-ма седница го усвои Записникот од Десеттиот состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација во...

3

Одлуки кои ги разгледа и усвои Владата на 161-та владина седница

Владата на Република Северна Македонија вчера ја усвои информацијата за спроведената постапка за избор на најповолна понуда за воспоставување Јавно приватно партнерство (ЈПП) за формирање...

4

Утврден Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за минимална плата

Владата на Република Северна Македонија на својата 160-та редовна седница донесе Одлука за одобрување на 60.000.000 денари од Буџетот за 2019 година за чистење на...

5

Одлуки и Предлог-закони кои ги усвои Владата на редовната 146-та седница

Владата на Република Северна Македонија на вчерашната 146-та седница, со која претседаваше премиерот Заев, го усвои новиот текст на Предлог-законот за Јавното обвинителство и е...

5

Одлуки кои ги разгледа и усвои Владата на својата редовна седница

Владата на Република Северна Македонија на вчерашната седница ја усвои информацијата за постапување по препораките на УНЕСКО и одлучи да продолжи со исполнувањето на релевантните...

5

Што разгледа и усвои Владата на својата 128 седница

На вчерашната редовна 128 седница, Владата на Република Северна Македонија ја разгледа и усвои информацијата за поддршката на инфраструктурните проекти финансирани од Програмата за финансиска...

Back To Top