skip to Main Content

насилство

2

Спасовски: МВР ги поддржува сите иницијативи кои овозможуваат поквалитетна заштита на децата од насилство (видео)

Ретки се оние меѓународни правни акти кои што имаат толку силна поткрепа и поддршка како што е Конвенцијата за правата на детето на ОН, документ...

2

Отворена постапка против тројца малолетници и едно полнолетно лице за извршено насилство

Основното јавно обвинителство Скопје отвори постапка против едно 19-годишно лице, како и против тројца малолетници на возраст од 17 години, за кои постои основано сомнение...

5

Царовска: Се унапредува начинот на постапување при сите форми на насилство врз жените и девојките

Привремените мерки за заштита од семејно насилство и добрите пракси и предизвици беа тема на денешната дебата по повод 16 дена активизам на која присуствуваше...

2

Владата се приклучи кон кампањата „16 дена активизам против насилство врз жени и девојки“

Владата на Република Македонија им се приклучи на стотиците значајни знаменитости и институции ширум целиот свет коишто вчера блеснаа во портокалово во знак на поддршка...

6

Отворена истражна постапка против две лица за насилство

Основното јавно обвинителство Скопје донесе Наредба за спроведување истражна постапка против две лица поради постоење основано сомнение за сторено кривично дело – Насилство од чл.386...

1

Царовска: Подготвен Национален акциски план за спроведување на Истанбулската конвенција

На вчерашната јавна расправа за предлог акцискиот план за спроведување на Конвенцијата  на Советот на Европа за спречување и борба против насилството врз жените и...

Back To Top