skip to Main Content

легислатива

3

Усвоен третиот пакет економски мерки за заживување на македонската економија

Владата на Република Северна Македонија на вчерашната 54-та седница го разгледа и усвои третиот пакет економски мерки за заживување на македонската економија преку директна поддршка...

40

Онлајн дебата на „Билка“: Најгласните против канабисот први го бараат како лек за своите најблиски (ВИДЕО)

Здружението за канабис и зелени политики „БИЛКА“ Скопје преку онлајн дебата која се одвиваше на официјалниот пејџ на невладината организација до јавноста порача дека ќе...

3

Поништени решенијата за кадровски промени и овластувања на Рашела Мизрахи

На редовната 9-та седница, која се одржа доцна синоќа, Владата донесе одлука за поништување на решенијата за кадровски промени и овластувања на министерката за труд...

3

Од редовната 171 седница: Владата повеќе нема да користи пластична амбалажа

Владата на Република Северна Македонија на својата редовна 171 седница што се одржа во Куманово, донесе Одлука за едностран раскин на договорот за концесија за...

Back To Top