skip to Main Content

култура

2

Предлог-законот за јавниот интерес во културата оди во Собрание

Владата денеска го утврди конечниот текст на Предлог-законот за јавниот интерес во културата, кој, откако ќе биде усвоен во Собранието на Северна Македонија, ќе овозможи...

6

Усвоена Предлог-програмата за одбележување јубилејни годишнини за 2020 година

Комисијата за култура на вчерашната 25. седница ја усвои Предлог-програмата за одбележување јубилејни годишнини на значајни настани и истакнати личности за 2020 година. При подготовката...

Back To Top