skip to Main Content

економија

3

Ангеловска: Се преземаат напори за справување со најгорливиот проблем – сивата економија

Република Северна Македонија годинава е најдобра во регионот во однос на препораките на Европска комисија од Програмата за економски реформи, за периодот од мај 2019...

3

Усвоен третиот пакет економски мерки за заживување на македонската економија

Владата на Република Северна Македонија на вчерашната 54-та седница го разгледа и усвои третиот пакет економски мерки за заживување на македонската економија преку директна поддршка...

3

Ангеловска: „Смарт Македонија“ е визијата каде ја гледаме земјата во следните години

Економијата е стабилна, а економскиот раст ги натфрла проекциите на Меѓународниот монетарен фонд, кои на два пати беа покачени. Раст се забележува во сите сектори,...

16

Влада: Новата мерка за субвенционирање на придонесите за платите ќе го задржи стручниот кадар

Посебно внимание на јавноста вчера предизвика делот од прес-конференцијата на претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев и на министерката за финансии Нина...

5

Јавна расправа на тема „Економските и здравствените придобивки од легализација на канабисот во Република Македонија“

Во Собранието денеска седница ќе одржи и Комисијата за економски прашња, на чиј дневен ред е јавна расправа на тема „Економските и здравствените придобивки од...

8

Тевдовски: Јавните финансии се транспарентни, јавниот долг е под контрола

Јавните финансии се транспарентни, јавниот долг е под контрола, а во процедура се и реформи за унапредување на јавниот финансиски систем, посочи министерот за финансии...

4

Падот на лирата во Турција нема да се одрази на економијата во земјава

Од случувањата во Турција не се очекуваат директни негативни ефекти врз македонската економија, но е мала можноста и за евентуални позначајни негативни преносни ефекти, оценува...

Back To Top