skip to Main Content

владина седница

3

Поништени решенијата за кадровски промени и овластувања на Рашела Мизрахи

На редовната 9-та седница, која се одржа доцна синоќа, Владата донесе одлука за поништување на решенијата за кадровски промени и овластувања на министерката за труд...

6

Државниот инспекторат за градежништво ќе врши нов увид на дивоградбите во Стара Чаршија

На редовната 7-ма седница што се одржа во Охрид, Владата на Република Северна Македонија не го прифати приложениот извештај на Државниот инспекторат за градежништво и...

2

Усвоена Информација за присуството на Реактивната Мониторинг Мисија на УНЕСКО

На редовната 7-ма седница што се одржа во Охрид, Владата на Република Северна Македонија ја разгледа и усвои Информација за присуството на Реактивната Мониторинг Мисија...

2

Утврден Предлог-законот за меѓународна соработка во кривичната материја

Владата на Република Северна Македонија вчера го утврди Предлог-законот за меѓународна соработка во кривичната материја, кој на предлог на Министерството за правда ќе биде доставен...

2

На владина седница ќе се разгледа текстот на Предлог-законот за заштита на личните податоци

Владата на Република Северна Македонија денеска ќе ја одржи 5-тата редовна седница со повеќе точки на дневен ред од својата програма за работа и од...

6

Државата ќе ги подмири трошоците за патување на филмската екипа и Атиџе на доделувањето на Оскарите

Владата на Република Северна Македонија на својата редовна 4-та седница донесе одлука за поништување на решенијата за разрешување на должност вршители на должност и именување...

6

Ќе се обезбеди финансиска помош и живеалишта за семејствата чии домови изгореа во Шуто Оризари

На денешната седница Владата на Северна Македонија го задолжи Министерството за труд и социјална политика да додели финансиска и друга помош за семејствата чии домови...

2

Предлог-законот за јавниот интерес во културата оди во Собрание

Владата денеска го утврди конечниот текст на Предлог-законот за јавниот интерес во културата, кој, откако ќе биде усвоен во Собранието на Северна Македонија, ќе овозможи...

Back To Top