skip to Main Content

буџет

2

Манчевски го претстави граѓанскиот буџет – во фокусот дигитализацијата на административните услуги

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски денеска одржа прес-конференција за буџетот 2020 година. https://www.youtube.com/watch?v=_mWRmvRpYWM&feature=emb_title Во продолжение интегралниот говор на министерот: Предлог-буџетот на Министерството...

3

Ангеловска: За 28 отсто повеќе средства за инвестиции во образованието

За 28 отсто повеќе се предвидени средства за инвестиции во образованието во Предлог-буџетот за 2020 година, споредбено со завршната сметка од 2016 година, рече министерката...

3

Ангеловска: Сакаме подобрениот животен стандард да го почувствуваат сите

Со буџетот за 2020 година ќе инвестираме во подобро здравство, подобро образование, подобра социјална грижа и воопшто подобри услови за живот на сите граѓани. Сакаме...

2

Ангеловска: За 1,7 милијарди денари намалени обврските на институциите, општините, локалните установи

За 1,7 милијарди денари намалени се доспеаните обврски на институциите, општините, локалните установи, во првите девет месеци годинава споредено со истиот период лани. Ова го...

5

Ангеловска: Долго време се запоставувал нашиот највреден капитал-луѓето, тоа го менуваме со буџетот за 2020

Предлог буџетот за 2020 година, кој Владата го усвои неделава е тема на разговорот со министерката за финансии Нина Ангеловска. Таа во интервјуто за МИА...

Back To Top