skip to Main Content

Фонд за здравство

10

Контролори во Фондот за здравствено осигурување обвинети за примање поткуп

Основното јавно обвинителство Скопје, по спроведена истражна постапка, поднесе Обвинителен акт против две лица кои се товарат дека како соизвршители сториле кривично дело – Примање...

8

Вработени во Фондот за здравство примиле поткуп од правно лице

Јавен обвинител од Основното јавно обвинителство Скопје донесе Наредба за спроведување истражна постапка против две лица кои се осомничени дека како соизвршители сториле кривично дело...

4

Одлука за исплата на месечен надоместок на докторите запишани на приватна специјализација во јануари

Денес се одржа седница на Управниот одбор на Фондот за здравствено осигурување. На дневен ред беше ставена одлука за исплата на месечен паричен надоместок на...

Back To Top