skip to Main Content

Тевдовски

2

Тевдовски: Кредитната агенција Фич после 13 години го зголеми рејтингот на земјата

Aгенцијата “Фич” го зголеми кредитниот рејтинг на Северна Македонија од ББ на ББ+, со стабилен изглед. Ова е прво подобрување на кредитниот рејтинг на нашата...

7

Барањата на синдикатите во најголем дел ќе бидат опфатени во новиот Закон за работни односи

По повод Први мај - Денот на трудот вчера во Владата на Република Северна Македонија се одржа седница на Економско-социјалниот Совет на кој синдикатите и...

5

Тевдовски: Спроведуваме фискални реформи и политики кои ќе го подобрат стандардот на сите

На годишната конференција по повод Денот на буџетот, насловена „Фискални реформи за праведен раст“, министерот за финансии Драган Тевдовски, истакна дека не доволно само да...

4

Тевдовски: Преку зајакнување на јавната внатрешна контрола до подобро управување со државните пари

Преку обезбедување на сеопфатен систем на внатрешна финансиска контрола во јавниот сектор, ќе се овозможи подобро управување со јавните средства, поголема отчетност и ефикасност во...

Back To Top