skip to Main Content

Министерство за правда

10

Маричиќ: Водилка во одлуките за заштита на човековото здравје да биде светото тројство: владеењето на правото, демократијата и човековите права

За време на Седмиот регионален форум за владеење на правото во Југоисточна Европа на тема „Ковид-19 и правата заштитени со Европската конвенција за човекови права“, обраќање...

3

Судењата за кои има масовен јавен интерес да продолжат со редуциран број на физичко присуство

Следејќи ги препораките на Министерство за здравство, а со цел зголемена заштита на странките во постапките, Министерството за правда препорачува продолжување на судските постапки со...

1

Правосудството може да си го врати угледот со имплементација на донесените закони

Во изминатиот период, Министерството за правда интензивно работеше на отстранување на сите законски и системски пречки на патот на правдата преку усогласување на законите со...

4

Гласањето на Законот за Јавното обвинителство е поддршка за евроинтеграциските процеси

Министерството за правда во текот на минатата година, обидувајќи се да обезбеди двотретинско мнозинство испрати три предлози на Закон за Јавно обвинителство, соопштува Министерството за...

2

Дескоска: Имаме европски закони, но потребна е нивна имплементација

Во изјава за медиумите, министерката за правда, Рената Дескоска истакна дека најголемиот дел од законите се донесени, но дека недостасува нивна имплементација. -Останува клучниот предизвик...

3

Министерство за правда демантира за апсењето на Груевски

Македонското министерството за правда демантира дека во Унгарија е уапсен поранешниот премиер Никола Груевски. Откако од Македонија минатата година Никола Груевски пребегна во Унгарија, од...

2

За две години, спроведени 99 надзори над извршителите, двајца се разрешени

Сите претставки доставени од граѓаните, ќе бидат разгледани и ќе биде постапено по нив, соопштуваат од Министерството за правда, по вчерашниот протест на група граѓани. Во...

4

Не е позната локацијата на Африм Исмаиловиќ, обвинет во „Монструм“

Министерството за правда преку соопштение ја информираше јавноста за екстрадицијата на Африм Исмаиловиќ - обвинет во случајот „Монструм“. Оттаму појаснуваат дека министерството добило информација од...

Back To Top