skip to Main Content

Кривичен суд

3

Кривичен ја разгледува документацијата за екстрадиција на Морина

Кривичниот суд одлучува за екстрадицијата на поранешниот член на ОВК, Томор Морина, кој од Белград е обвинет за воени злосторства над цивилно население, откако Министерството...

4

Сеад Кочан повторно одбиен за одложување на затворската казна

Судија за извршување санкции го одби барањето на осудениот бизнисмен Сеад Кочан поради болест да се одложи извршувањето на затворската казна, соопшти денеска Основниот кривичен...

7

Кривичен: Oбвинителството да се однесува со повеќе почит кон судиите и судиската функција

Во однос на вчерашната изјава на Јавниот обвинител на РСМ, Кривичниот суд – Скопје укажува на обвинителството наместо редовно и неосновано да го напаѓа судот...

3

Ќе се доставуваат нови покани за странките кои требало да се јават на 7 мај во Кривичен

Поради вчерашниот неработен ден прогласен на ниво на Град Скопје, поради посетата на Неговата Светост папата Франциск, Кривичниот суд во Скопје ќе доставува нови покани...

Back To Top