skip to Main Content

Закон за јавно обвинителство

3

Нема договор за Законот за јавно обвинителство

Денешниот состанок на работните групи за законот за јавни обвинителство беше прекинат. Министерката за правда Рената Дескоска и пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ Антонијо Милошоски ја одложија...

2

Ристовски: Околу новиот Закон за JO со опозицијата имаме приближување на ставови

Заменик министерот за правда Оливер Ристовски, денеска, по средбата во Владата меѓу претставници на Владата и опозицијата, околу новиот Закон за Јавно обвинителство, со кој...

4

Дескоска: Имплементирање на меѓународни стандарди, а не обиди за избегнување на одговорност на сторители на кривични дела

Пред почетокот на првата средба во Министерството за правда на која се разгледаа забелешките и амандманите на опозициската ВМРО-ДПМНЕ за Законот за Јавното обвинителство, во...

Back To Top