skip to Main Content

Заев

2

Администрацијата чистеше со граѓанската организација „Не биди ѓубре“

Вработените во јавната администрација и службениците во Град Скопје, денеска ја спроведоа акцијата „Администрацијата чисти со граѓанската организација ‘Не биди ѓубре’“. Неколку илјади државни службеници,...

3

Заев: Лицата со попреченост имаат право на пристап до правда

Лицата со попреченост имаат право на еднаквост и недискриминација, слобода на движење, самостојно живеење, образование, пристап до стоки и услуги, вработување, правен капацитет, пристап до...

5

Заев: Неколку поединци ја рушат правната држава и правосудниот систем (видео)

Нема да дозволам нарушување на дигнитетот на институциите на системот, без разлика дали некој поединец го нарушил угледот на одредена институција и од тука да...

3

Заев: Решението на изборниот модел дали ќе остане ист, дали ќе се менува е работа на Парламентот

Тврдам  дека има време за промена на изборниот модел, одговори Претседателот на Владата на Северна Македонија Заев, на пратеничко прашање во врска со измената на...

3

Заев: Очекуваме почеток на преговорите со ЕУ како резултат на заедничкиот успех

Веднаш по пристигнувањето во Њујорк, по повод учеството на 74-тото Генерално собрание на Обединетите нации, претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев присуствуваше...

Back To Top