skip to Main Content

Дескоска

2

За две години, спроведени 99 надзори над извршителите, двајца се разрешени

Сите претставки доставени од граѓаните, ќе бидат разгледани и ќе биде постапено по нив, соопштуваат од Министерството за правда, по вчерашниот протест на група граѓани. Во...

3

Дескоска очекува да добиеме признание за реформите во сферата на правосудството

Република Северна Македонија вчера и денес е земја-домаќин на „Министерски Форум за правда и внатрешни работи ЕУ – Западен Балкан“, кој се одржува во Собранието...

2

Дескоска: Негативната одлука не го стопираше процесот на реформи во нашата држава

Министерката за правда проф. д-р Рената Дескоска се сретна со Еврокомесарката за правда, потрошувачи и родова еднаквост Вера Јурова, на којашто се разговараше за реформските процеси...

4

Дескоска им порача на новите судии и обвинители да бидат независни и потчинети само на законите

Во Врховниот суд на Република Северна Македонија се одржа Свечената церемонија по повод доделувањето на уверенијата на VI генерација завршени кандидати за судии и јавни...

2

Дескоска зема учество на правна конференција во Виена

Министерката за правда проф. д-р Рената Дескоска вчера во Виена учествува на конференција насловена како “Едукација за владеење на правото: Инспирирајте. Направете промена.  Заедно“, која се...

4

Дескоска ќе ги информира семејствата на жртвите во случајот „Монструм“

Министерката за правда ќе се сретне со семејствата на жртвите во случајот „Монструм“ и детално ќе ги информира околу преземените дејствија за екстрадиција на лицата...

2

Дескоска на форум во Тирана ги презентира реформите спроведени во правосудството

Министерката за правда Рената Дескоска во Тирана учествува на Конференција на високо ниво, насловена „It’s all about Justice“, која е организирана од страна на Министерството...

4

Стапува во примена новиот Закон за бесплатна правна помош

Новиот Закон за бесплатна правна помош стапува во примена денеска, по тој повод актуелната министерка за правда Рената Дескоска ќе одржи прес -конференција. -Материјалните можности...

Back To Top