skip to Main Content

Љупчо Николовски

3

(Видео)Николовски: Креираме мерки за развој на лозарството, оваа година постигната повисока откупна цена за грозјето

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, денеска заедно со Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, присуствуваа на манифестацијата „Валандовска ракијада“. Оваа...

3

Исплатени 150 милиони денари за субвенции за трета фаза за предадено млеко

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој исплати близу 150 милиони денари за субвенции за трета фаза за литар предадено млеко, соопшти министерот...

1

Потпишани договори помеѓу Македонија и ФАО со цел справување со климатските промени

Зголемена конкурентност на земјоделскиот сектор, подобрување на животот во руралните средини преку одржлив рурален развој, одржливо управување со природните ресурси и справување со климатските промени,...

Back To Top