skip to Main Content

Судења

3

После девет месеци одобрен обвинителниот акт за организаторите на „27 април“

Основниот крививичен суд ја информира јавноста дека советот за оценка на обвинителен акт надлежен да постапува по обвинителниот акт КО бр 21/19 поврзан со настаните...

28

Пешевски и Тимовски бранители на актерката Стојановска

ЈанакиЗнае дознава дека бранители на актерката Силвија Стојановска се скопските адвокати Драган Пешевски и Петар Тимовски кои имаат заедничка адвокатска канцеларија. На познатата македонска актерка...

25

Поднесен Обвинителен акт против судија во Управниот суд

По сеопфатна истражна постапка, надлежниот јавен обвинител од Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција, денеска, до Основниот кривичен суд во Скопје...

4

Уставен суд: Неприфатливо е некој да се меша или да влијае во работата и одлучувањето на судот

Обидите за омаловажување на Уставниот суд, неговиот углед и угледот на судиите, со прејудицирања на судските одлуки, со политички, а не со правни аргументи, не...

Back To Top