skip to Main Content

Легислатива

5

Вонреден термин за електронско полагање за возачите на моторни возила за превоз на опасни материи

Соглaсно Законот за превоз во патниот сообраќај, Министертвото за транспорт и врски закажува вонреден термин за електронско полагање на испитoт за добивање сертификат за стручно оспособување на...

5

Пет отсто повисоки плати во образованието, здравството и градинките (видео)

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, министерот за финансии, Драган Тевдовски, министерот за здравство, Венко Филипче и министерот за образование и наука, Арбер...

3

Исплатени 150 милиони денари за субвенции за трета фаза за предадено млеко

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој исплати близу 150 милиони денари за субвенции за трета фаза за литар предадено млеко, соопшти министерот...

2

Неработен ден за граѓаните припадници на бошначката заедница во Република Македонија

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ  („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 28 септември 2018...

3

Упатство за гласање на лицата кои се на издржување мерка куќен притвор

Државната изборна комисија на седницата одржана на 14.09.2018 година донесе Упатство за гласање на лица кои се наоѓаат на издржување мерка куќен притвор. Во Упатството на...

4

Одлука за исплата на месечен надоместок на докторите запишани на приватна специјализација во јануари

Денес се одржа седница на Управниот одбор на Фондот за здравствено осигурување. На дневен ред беше ставена одлука за исплата на месечен паричен надоместок на...

4

ЕБОР и Македонија го потпишаа договорот за реконтрукција на Крива Паланка – Деве Баир

ЕБОР и Македонија го потпишаа договорот за реконструкција и проширување на патот од Крива паланка до граничниот премин Деве Баир. Со склучувањето на договорите за...

14

Нова алатка за пријавување на притисок на работно место

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, денеска, на прес-конференција во Владата на Република Македонија, информираше за новата алатка за пријавување на притисоци на...

Back To Top