skip to Main Content

Легислатива

3

Продолжен е рокот за исплата на финансиската поддршка од 6.000 денари

Владата на Република Северна Македонија на вчерашната 38-мата седница донесе одлука за продолжување на рокот за искористување на средствата за финансиска поддршка на граѓани со...

3

Разрешен директорот на Царина, екс-министерот Сугаревски стапува на негово место

На предлог на владината Комисија за именување, на вчерашната седница разрешен е директорот на Царина, Ѓоко Танасоски, на негово место за вршител на должноста директор е...

4

Бектеши: Со измени на Законот за финансиска поддршка на инвестиците ќе го зголемиме опфатот на компании кои ќе може да аплицираат

Министерството за економија подготви измени и дополнувања на Законот за финансиска поддршка на инвестициите со кои ќе се зголеми опфатот на компании кои ќе може...

3

ССМ: Субвенциите за плати да се исплаќаат директно на сметките на работниците

Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) бара во рамки на најавениот петти пакет антикризни мерки, како помош од Владата за надминување на економските последици од...

4

Измени на Законот за социјалната заштита: Двесте деца ќе добијат услуга на лична асистенција од 80 часа месечно

На 37-мата владина седница, пред преминувањето на точките од дневниот ред, министерот за финансии Фатмир Бесими ги информираше членовите на Владата за нивото на реализацијата...

3

Владата потсетува на ограничувањата и апелира на почитување на мерките за време на новогодишната ноќ

За периодот од 18-ти декември до 20-ти јануари постои ограничување на работното време на угостителските објекти, до 18:00 часот, потсетува Владата. -На сила  е и...

2

(ВИДЕО) Јовески: Обвинителството постапува непристрасно и неселективно се гонат сторители на кривични дела

Јавниот обвинител на Република Северна Македонија, Љубомир Јовески, одржа дигитална предновогодишна средба со  новинарите. Јовески посочи дека 2020 е тешка година за сите, а беше...

4

Обезбедена посебна сметка за граѓаните со низок доход кои не се најдоа на листата заради неажурирани лични податоци

Владата на Република Северна Македонија на вчерашната 35-та седница донесе измени и дополнувања на Програмата за финансиска поддршка во земјоделството за 2020 година, и донесе...

5

Следната година ќе се направи проверка на работата на судството

На вчерашната седница на Советот за реформи во правосудството со која претседаваше Министерот за правда Бојан Маричиќ, беше претставен и потврден Интерниот план на Судскиот...

Back To Top