skip to Main Content

Интервју

59

Сенада Сали: Во затворите постои пракса на труење со метадон на затворениците Роми

Во затворите низ Македонија постои пракса на труење со метадон на затворениците Роми и ненавремено укажување на медицинска помош, со цел прочистување на организмот на...

19

Милевски: Jа научивме историската лекција, Македонија овој пат ќе излезе како победник

Гласајќи за Договорот со Грција ние всушност гласаме за интеграција, гласајќи против, ние се одлучуваме да продолжи статус-кво ситуацијата за Македонија со сите можни ризици...

45

Иванка Василевска: Република Северна Македонија е сериозно иридентистичка кованица за непостоечки државен субјект

Договорот со Грција не е ништо друго сем еден обичен памфлет на намери доставен од грчка страна, со цел да се патентира логото Македонија, со...

42

Ирена Цветковиќ: Во Македонија веќе има истополови семејства, а државата не смее да ги третира надвор од системот

Длабокото конзервативно и затворено македонско општество е само одраз на огромно влијание кое го имаат лошите образовни политики, политичката и економската изолација и слабата мобилност...

28

Маја Морачанин: Девијантните и криминогени појави кај младите се резултат на состојбите во општеството

Една од најгорливите теми, за која малкумина имаат храброст да говорат е насилството врз жените и воопшто принуденоста на жените се уште да бидат во потчинета положба...

Back To Top