skip to Main Content

Актуелно

3

Спасовски: Македонија фокусирана во активности за сузбивање на нелегалната трговија со оружје

Свесни за фактот дека употребата и достапноста на нелегалното оружје директно негативно влијае не само врз сеопштите трендови во разните области од криминалот, туку и...

3

Бошњаковски: Амнестија во Република Македонија нема да има за било кој што се огрешил од законот

Амнестија во Република Македонија нема да има за кој било што се огрешил од законот без оглед на етничката или политичката припадност. Надвор од каква...

5

ОЈО поднесе обвинение за закани кон новинар на социјална мрежа

Основното јавно обвинителство Скопје поднесе Обвинителен предлог против едно лице за сторено кривично дело – Загрозување на сигурноста од чл.144 ст.4 од Кривичниот законик, односно...

Back To Top