skip to Main Content

Утврден новиот состав на Актикорупциска комисија

    5
Утврден новиот состав на Актикорупциска комисија

Комисијата за прашања на изборите и именувањата на денешната седница едногласно ја утврди предлог листата за именување на претседател и членови на Државната комисија за спречување на корупцијата.

Владимир Георгиев, Софка Пејовска Дојчиновска, Катица Николовска, Нури Бајрами, Билјана Ивановска, Горан Трпеновски, Шемши Салаи се кандидатите за новиот состав на новата Антикорупциска комисија.

Ранг-листа на кандидати за претседател и членови на Државната комисија за спречување на корупцијата

За претседател на Комисијата е предложена Билјана Ивановска која била најдобро рангирана од кандидатите кои конкурирале за местото претседател.

 

5

ТАГОВИ: Актикорупциска комисија состав

Back To Top