skip to Main Content

После девет месеци одобрен обвинителниот акт за организаторите на „27 април“

    4
После девет месеци одобрен обвинителниот акт за организаторите на „27 април“
Основниот крививичен суд ја информира јавноста дека советот за оценка на обвинителен акт надлежен да постапува по обвинителниот акт КО бр 21/19 поврзан со настаните од 27 април 2017 – та година во Собранието на РМ, по одржана јавна седница како и ценење на фактите и доказите во истиот, донесе решение со кое обвинителниот акт се одобрува во целост.

По веќе оценетиот обвинителен акт, формиран е кривично – правен предмет кој согласно АКМИС – системот ќе биде распределен кај судија на понатамошно постапување за што странките и јавноста ќе бидат дополнително информирани.

4

ТАГОВИ: 27 април Кривичен суд обвинителен акт судење

Back To Top