skip to Main Content

Поднесена кривична пријава за поранешна директорка на ГУЦ

    25
Поднесена кривична пријава за поранешна директорка на ГУЦ

ЈанакиЗнае дојде до екслузивни информации дека до Основното јавно Обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција е поднесена кривична пријава против Д.К. од Скопје, поранешен директор на средното училиште ГУЦ Здравко Цветковски.

Пријавата е поднесена поради постоење на основано сомнение за сторена Злоупотреба на службената положба и овластување, а врз основа на ревизорски извештај кој утврил бројни пропусти и нерегуларности.

25

ТАГОВИ: ГУЦ Здравко Цветковски

Back To Top