skip to Main Content

Поведена постапка против 38 лица за непочитување на полицискиот час во Скопје

    6
Поведена постапка против 38 лица за непочитување на полицискиот час во Скопје

-Обвинетите се товарат дека не постапиле согласно Одлуката за забрана и посебен режим за движење на територијата на Република Северна Македонија, па за време на полицискиот час биле затекнати како се движат на различни локации во градот- наведуваат во соопштение од ОЈО Скопје.

Обвинителството за сите обвинети предложи парични казни – по 100 дневни глоби при што вредноста на една дневна глоба да биде одредена на 20 евра во денарска противвредност.

6

ТАГОВИ: ОЈО Скопје полициски час

Back To Top