skip to Main Content

Поведена постапка против Битолчанец за полов напад врз дете

    4
Поведена постапка против Битолчанец за полов напад врз дете

Истовремено, јавниот обвинител до Основниот суд Битола поднесе Предлог за определување притвор за осомничениот, бидејќи постојат околности што укажуваат дека постои основан страв дека осомничениот ќе ја попречува кривичната постапка со влијание врз сведоци и дека постои опасност тој да го повтори кривичното дело.

Судијата на претходна постапка при Основниот суд Битола го прифати предлогот и со решение определи притвор за осомниченото лице во траење од 30 дена.

Обвинителството поведе постапка поради основано сомневање дека осомничениот на 23.06.2020 година во претпладневните часови, ги искористил блиските роднински врски со детето и стекнатата доверба  и  извршил друго полово дејствие врз детето кое не наполнило 14 години. ​

4

ТАГОВИ: ОЈО полов напад

Back To Top