skip to Main Content

Од денеска Управите за издавање лични документи работат до 20 часот

    7
Од денеска Управите за издавање лични документи работат до 20 часот

Министерството за внатрешни работи ги известува граѓаните кои живеат на територијата на Град Скопје дека согласно констатираната состојба на зголемено аплицирање за лични документи, имајќи го во предвид фактот дека следува и период на годишни одмори, воведува ново работно време во седиштето на Одделението за управни работи во Скопје.

Исто така работното време е променето и во неколку дисперзирани канцеларии на ниво на Град Скопје со цел да им  овозможи на граѓаните навремен и  ефикасен пристап до правото да поднесат барање за издавање на лични документи.

За таа цел започнувајќи од денес, 28.05 (четврток), секој работен ден од понеделник до петок , работното време во седиштето на  Одделението за управни работи Скопје во МТВ  како и дисперзираните канцеларии во ,,Беко,, и ,,Ѓорче Петров,, ќе биде со почеток од 07.30 часот до 20.00 часот, додека во дисперзираните канцеларии за управни работи  во ,,Бутел,, и  ,,Драчево,, работното време од понеделник до петок ќе биде од 10.00 до 18 .00 часот.

7

ТАГОВИ: лични документи управни работи

Back To Top