skip to Main Content

ОЈО предложи психијатриско лекување за лицето кое го уби својот брат

    6
ОЈО предложи психијатриско лекување за лицето кое го уби својот брат

-Обвинетиот, во вечерните часови на 31 декември, во семејниот дом во село Чајлане, Сарај, во состојба на непресметливост поради трајна душевна болест – параноидно растројство, при вршење семејно насилство, со умисла го лишил од живот сопствениот брат- соопштува ОЈО Скопје.

Двајцата браќа најпрвин започнале да се расправаат, па во еден момент обвинетиот од џебот извадил нож и му нанел две сечни и три убодни рани во вратот на својот брат.

Како резултат на брзото и обилно искрварување од вратните крвни садови, бил предизвикан недостаток на кислород во мозокот на оштетениот, па на 05.01.2020 година тој починал.

6

ТАГОВИ: крв психијатриско лекување

Back To Top