skip to Main Content

На 337 лица им се издадени решенија за изолација поради ковид-19

    2
На 337 лица им се издадени решенија за изолација поради ковид-19

Во текот на изминатото деноноќие (01/02.06.2020 година) на територијата на Република Северна Македонија на 337 лица им се издадени решенија за изолација, а 62 лица потпишале изјави за самоизолација, информира МВР.

Од страна на полициски службеници извршени се контроли кај лица во изолација и самоизолација, не се евидентирани лица кои не ја почитувале мерката за изолација и самоизолација.

Исто така по однос на мерката за не носење лична  заштита на лице регистрирани се 585 прекршоци.

2

ТАГОВИ: актуелно изолација МВР

Back To Top