skip to Main Content

Македонија и САД заеднички во сајбер одбраната

    4
Македонија и САД заеднички во сајбер одбраната

-Според новиот Стратешки одбранбен преглед на Министерството за одбрана, сајбер просторот станува цел на растечки закани во светот, но и кај нас. Согласно овој стратешки документ неопходно е Република Македонија да развие сопствени капацитети со кои ќе се справува со ваквите закани, ќе ги открива и навреме ќе ги спречува, наведува Министерството за одбрана.

Одбранбената соработка меѓу Република Македонија и САД е дел од неодамна објавената стратегија на САД за сајбер одбраната која предвидува соработка со сојузниците и партнерите со цел размена на информации и јакнење на капацитетите во оваа област.

4

ТАГОВИ: Министерство за одбрана САД сајбер криминал соработка

Back To Top