skip to Main Content

Комисиска расправа за Законот за Јавното обвинителство

    4
Комисиска расправа за Законот за Јавното обвинителство

На дневен ред во Собранието на РСМ е закажана законодавно- правната комисија на која ќе се заседава за Законот за Јавно обвинителство.

Во 12 часот ќе започне комисиската расправа за Предлог-законот за Јавното обвинителство со кој треба да се реши и идниот статус на СЈО, а што треба да биде донесен по скратена постапка.

Дневен ред во Собранието е и Предлог-закон за изменување и дополнување на Законот за Советот на јавните обвинители на Република Македонија, по скратена постапка – II читање.

Досега со месеци опозицијата и власта се обидуваа да најдат решение за Законот за ЈО, но без успех.

4

ТАГОВИ: Закон за ЈО собрание

Back To Top