skip to Main Content

Законот за Јавно Обвинителство на гласање на крајот на неделата

    2
Законот за Јавно Обвинителство на гласање на крајот на неделата

Законот за Јавно Обвинителство не е повлечен туку за истиот ќе се гласа на крајот на неделата, тврди лидерот на СДСМ Зоран Заев.

Претходно Министерката за Правда Рената Дескоска преку својот фејсбук профил информираше дека се обезбедени потребните 80 пратеници, но Законот брзо по неговото поднесување беше повлечен.

Неколку врвни професорски имиња имаа сериозни забелешки на Законот. Најспорен е член 110 кој предвидува некористење на бомбите како докази, што познавачите го толкуваат како отворена амнестија.

2

ТАГОВИ: Закон за јавно обвинителство

Back To Top